16.01.2024

Nobly laajentaa johtoryhmäänsä People & Culture Managerilla

Nan-Mia Nielsen on palkattu Noblyyn People & Culture Manageriksi 1.1.2024 alkaen, ja hän liittyy osaksi johtoa.

Nan-Mia Nielsen on aloittanut People & Culture Managerina ja on uusi kasvo johtoryhmässä 1.1.2024 alkaen
Nan-Mia Nielsen toivotetaan sydämellisesti tervetulleeksi Noblyn uudeksi People & Culture Manageriksi

Nan-Mia on 30 vuoden kokemus sekä suurista yrityksistä kuten Vestas että keskisuurista yrityksistä, samantyyppisistä kuin Nobly. Hänen kokemuksensa liittyy kansainvälisiin ja tanskalaisiin yrityksiin, ja Nan-Mia on työskennellyt laajan kirjon HR-tehtävien parissa – kaikkea rekrytoinnista, johtajien/työntekijöiden ja organisaation kehittämisestä, fasilitoinnista, valmennuksesta ja koulutuksesta. Lisäksi hän on myös pyörittänyt omaa HR-yritystään 9 vuotta.

People & Culture Managerina Nan-Mian tärkein rooli on varmistaa työntekijöiden viihtyvyys ja suojella Noblyn kulttuuria. Tämä sisältää laajan kirjon moninaisia HR-alueita, mukaan lukien työntekijöiden perehdytys ja kehittäminen, valmennus, sparraus sekä muut hallinnolliset HR-tehtävät.

Nan-Mian titteli korostaa, että hänen on määrä varmistaa jatkuva positiivinen kehitys kulttuurin, johtajuuden ja Noblyn organisaationa osalta. Olemme varmoja, että hänen kokemuksensa HR:stä sekä tuntemuksensa kansainvälisistä yrityksistä ja niiden kulttuurista tekevät hänestä oikean henkilön tähän tehtävään.

Työntekijämme ovat tärkein voimavaramme, ja siksi on luonnollista, että saamme organisaatioon henkilön, jolla on omistautunut fokus työntekijöiden viihtyvyyteen ja jatkuvaan kehittymiseen.

Nan-Mia jatkaa: ”Joku joka voi varmistaa kulttuurin juurtumisen ja olla mukana kehittämässä organisaatiotamme sekä auttaa houkuttelemaan ja rekrytoimaan uusia kykyjä.”

Liittyy vahvana uutena panoksena Noblyn johtoryhmään

Ollen pätevä lisäys Noblylle ja Noblyn työntekijöille, ja tuoden lisää fokusta organisaatiomme kulttuuriin, Nan-Mia liittyy myös johtotiimiin.

Nobly on vahvempi Nan-Mian ollessa tiimissä, sillä hänen roolinsa People & Culture Managerina auttaa varmistamaan, että hyvä työntekijäkulttuuri on korkealla asialistalla, ja että työskentelemme yhteisten arvojemme mukaisesti Noblyssa. Tämä on tarpeen, jotta kaikilla on halu tehdä parhaansa ja olla iloisia mennessään töihin joka päivä.

Työntekijämme ovat tärkein voimavaramme, ja siksi on luonnollista, että saamme organisaatioon henkilön, jolla on omistautunut fokus työntekijöiden viihtyvyyteen ja jatkuvaan kehittymiseen, joku joka voi varmistaa kulttuurin juurtumisen ja olla mukana kehittämässä organisaatiotamme sekä auttaa houkuttelemaan ja rekrytoimaan uusia kykyjä.

Toivotamme Nan-Mian tervetulleeksi avosylin ja odotamme innolla yhteistyötä työntekijöiden viihtyvyyden ja hyvän työympäristön parissa. Vahvan HR-taustan ansiosta olemme varmoja, että Nan-Mia on arvokas lisäys Noblyyn.

Tutustu paremmin Noblyyn ja kuule työntekijöiden kertovan, mitä he pitävät työskentelystä Noblyssa:

Uutiskirjeeseen rekisteröityminen