AL Finans Valitsee Noblyn ja OnBasen IT-perustaksi

Rahoituskumppanina yksityis- ja yritysleasingissa, factoringissa ja lainarahoituksessa AL Finans on alisteinen tiukoille lakisääteisille vaatimuksille, erityisesti rahanpesun vastaisilla alueilla (AML).

Nykyisten määräysten noudattamiseksi ja uusien lakisääteisten vaatimusten täyttämiseksi AL Finans on valinnut tulevaisuutta varten suunnitellun IT-alustan, OnBasen, yrityksen digitaalisten työnkulkujen, riskiluokittelun ja asiakirjahallinnan perustaksi. Nobly on vastuussa OnBasen toteuttamisesta, mikä on johtanut nopeisiin vasteaikoihin, merkittäviin henkilöresurssien säästöihin ja vahvistuneeseen riskiluokitteluun.

AL Finans toimii korkean liiketoiminnan ympäristössä, jossa turvallinen ja tehokas käsittely sekä nopeat vasteajat ovat kilpailukyvyn kannalta ratkaisevan tärkeitä. Päätös nopeuttaa digitalisointia johti vahvaan kumppanuuteen Noblyn konsulttitalon kanssa syksyllä 2020.

”Lähestymistapamme alusta alkaen oli halu moderniin AML-järjestelmään eli rahanpesun vastaiseen järjestelmään. Tarvitsimme yksityiskohtaista ja johdonmukaista seulontaa asiakkaiden onboarding-prosessissamme ja due diligence -prosessissamme, kattamaan kaiken PEP-seulonnasta ja sanktioseulonnasta asiakkaiden ja yritysten todellisten omistajien seulontaan aina terrorilistojen seulontaan asti. Kaikki tämä automaattisesti riskiluokittelun tunnistamiseksi ja jatkuvasti päivitettävän lainsäädännön noudattamiseksi. Harkitsimme erilaisia järjestelmiä, jotka erikoistuivat AML:ään, mutta valintamme kohdistui nopeasti OnBaseen. OnBasen alusta tarjoaa meille hyvin öljytyn moottorin AML-hallintaan, mutta se on myös integraatioalusta, joka on integroitu asiakasrajapintajärjestelmiimme. Samalla OnBase pystyi tekemään paljon muita asioita, avaten meille uusia mahdollisuuksia yrityksenä. Päätös oli siksi suhteellisen helppo meille monien tulevien automaatiomahdollisuuksien vuoksi,” kertoo Johan Ploug Aagaard, AL Finansin varatoimitusjohtaja.

OnBasen joustavuus testattiin pian ensimmäisen käyttöönoton jälkeen, kun uusia tiukempia raportointivaatimuksia kansalaisuudesta tuli esiin. Lisäys olemassa olevaan riskiluokitteluun sujui vaivattomasti, kuten myös myöhemmin järjestelmään lisätyt muut toiminnallisuuskerrokset.

2300 tuntia manuaalista syöttöä säästetty

Riskiarvioinnit tehtiin aiemmin manuaalisesti Excelissä, erittäin resurssi-intensiivinen prosessi. Tänään kaikki työprosessit ovat digitaalisia ja automaattisia, kun AL Finans saa lainahakemuksen. Räätälöity OnBase-ratkaisu tekee kyselyjä asiaankuuluvista tietokannoista, ja automaattinen riskiluokittelu tuotetaan. Samalla työntekijät voivat keskittyä aikaansa arvoa lisääviin ja asiakaslähtöisiin toimintoihin.

Optimoitu työnkulku luotiin tiiviissä yhteistyössä AL Finansin ja Noblyn välillä, mikä johti merkittäviin aikasäästöihin.

”Jos tarkastelemme vuonna 2020 läpimenneiden hakemusten määrää, voimme odottaa säästävämme vähintään 2300 henkilötuntia vuodessa, pelkästään tässä ensimmäisessä vaiheessa digitaalista matkaamme Noblyn ja OnBasen kanssa. Mutta kyse ei ole vain tuntien säästämisestä; kyse on myös yhdenmukaisuuden ja korkeamman laadun saavuttamisesta tässä työssä juuri siksi, että se on digitoitu. Käyttäjät pitävät siitä, että heidän ei tarvitse käyttää aikaa manuaalisiin syöttöihin ja paljon manuaalisiin tietohakuihin, vaan voivat sen sijaan käyttää aikaa vuoropuheluun ja asiakkaiden neuvontaan. Mitä nopeammin voimme vastata vastauksella, sitä parempi – se antaa meille tyytyväisiä asiakkaita ja tietysti kilpailuetuja. Olemme tulleet tehokkaammiksi ja voimme yksinkertaisesti käsitellä enemmän tapauksia työntekijää kohden, mikä mahdollistaa liiketoiminnan kasvun samoilla työntekijämäärillä kuin meillä on tällä hetkellä,” vahvistaa Johan Ploug Aagaard.

Toimittaja, jolla on alan tietotaitoa.

Nobly, joka on toimialan Euroopan johtavana OnBase-konsulttitalo on erikoistunut liiketoiminnan kriittisiin IT-ratkaisuihin pankki-, rahoitus- ja vakuutusalalla. Tämä asema oli ratkaiseva, kun AL Finans etsi tulevaa yhteistyökumppaniaan.

”Nobly voitti pääasiassa luottamuksemme heidän laajasta näkemyksestään siitä alasta, johon kuulumme, ja heidän asiantuntemuksestaan erityisesti AML-alueella. Se on ala, joka kehittyy jatkuvasti alallamme ja voi haastaa meidät nopeaan toimeenpanoon uuden lainsäädännön osalta. Mitä helpommin ja yksinkertaisemmin voimme toteuttaa sääntelyä, sitä sujuvammin ja nopeammin voimme palvella asiakkaitamme – mikä on ratkaisevan tärkeää alallamme. Nobly toi tämän ymmärryksen mukanaan yhteistyöhön alusta asti. Oli rauhoittavaa olla tekemisissä toimittajan kanssa, jolla oli tietoa sekä alasta että vaatimuksista, joita meidän piti täyttää,” selittää Johan Ploug Aagaard.

OnBase katalyyttinä digitalisaatiolle

AL Finansilla on korkeat tavoitteet liiketoiminnan jatkuvassa digitalisoinnissa, jossa OnBase tulee olemaan keskeinen ratkaisu.

”Koko asiakasarkistomme siirretään ja tallennetaan OnBaseen tarjotaksemme 360° asiakasnäkymän kaikista suhteista, leasing- ja lainasopimuksista, allekirjoitetuista asiakirjoista jne. Tulevissa projekteissa meidän on myös sisällytettävä enemmän jatkuvaa due diligence -toimintaa riskiluokituksiimme. Kun voimme seuloa asiakkaitamme jatkuvasti eri kriittisillä parametreilla, tiedämme myös, mihin riskeihin olemme alttiina. Tällä hetkellä teemme riskiluokituksia itse onboarding-hetkellä, mutta haluamme tehdä siitä dynaamisempaa tulevissa projekteissa, jotta prosessi toimisi jatkuvasti koko salkkumme yli. Tämä tarkoittaa, että ajan myötä saamme oikeat asiakkaat kirjoihin ja pysymme aina sormi pulssilla. OnBase on tärkeä osa tulevaisuuden varmistamistamme ja kasvumoottoriamme,” päättää Johan Ploug Aagaard.

Uutiskirjeeseen rekisteröityminen